Google, 10 Temmuz’dan itibaren bu iki servisi arasındaki senkronizasyona son verecek.

Google, Drive ve Fotoğraflar uygulamasının birbiriyle fotoğrafları ve videoları paylaşma özelliğinde değişikliğe gidiyor. Teknoloji devinin yapacağı bu değişiklik, çözeceğinden daha çok probleme sebep olabilir. 10 Temmuz’dan itibaren Drive’a ya da Fotoğraflar’a yüklediğiniz dosya otomatik olarak diğer servisle senkronize olmayacak.

senkronize, senkronize olmayacak, Google, Drive, Fotoğraflar,

Dosyalar, Drive’dan Fotoğraflar’a Drive’da bulunan ‘Upload’ özelliği kullanılarak gönderilebilecek ancak bunun tersi bir işlemde benzer bir yol izlenmeyecek gibi gözüküyor. Google, yayınladığı blog yazısında 10 Temmuz’dan önce senkronize edilen dosyaların çift depolama alanı kaplamayacağını söyledi.

Google’ın bu değişikliği kullanıcılardan gelen senkronize dosya paylaşımının kafa karıştırıcı olduğu yönündeki geri bildirimlerle hayata geçirildi. Google, bu hamlenin Drive ve Fotoğraflar arasındaki deneyimi basitleştireceğini söyledi.

senkronize, senkronize olmayacak, Google, Drive, Fotoğraflar,

Yaşanacak olan bu değişiklik, Google Drive’ın Dosyalar uygulamasında entegre olduğu Chromebook kullanıcılarının canını sıkabilir. Bu özelliğin aktif olduğu Chromebook kullanıcıları, Google Fotoğraflar dosyalarını direkt olarak buradan yönetebiliyordu ancak bundan sonra Chromebook kullanıcıları için işler birazcık karışabilir.

nişanorganizasyoncum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here